Historien

På den utilgængelige lille ø et sted i det vestlige Caribien, sker der altså nogle mærkelige ting. Og sådan har det været i hundrede år. Ja, måske endda endnu længere. Nogen hævder, at det er det rev, som omgiver øen, der er årsagen til det hele. Andre mener, at det er øens høje bjerg, der er baggrunden for legenden. Sandheden er nok snarere en kombination. Revets lumske klipper og koraller har været skyld i hundredevis af skibbrud, og på den måde er øen blevet befolket af en broget skare af mennesker fra hele verden. Men uden bjergets beskyttelse og forrådet fra junglens frugt og flodens ferskvand havde ingen af dem klaret sig særligt længe på den tropiske ø.

I dag hvisker folk stadig om, at der findes hemmelige grotter og skattekister, der blev begravet for flere hundrede år siden langt oppe bag den caribiske musik, de herlige strande og de luksuriøse strandhoteller. Ifølge legenden er det dog øen selv, der bestemmer, hvem den vil vise sine hemmeligheder til. Men det siges også, at det vil kræve både mod, eventyrlyst og et åbent sind af tage del i øens visdom og det store eventyr.

Søskendeparret Jill og Jim er lige ankommet til den mystiske ø i det vestlige Caribien. De fandt den ved at følge det gamle kort, de fandt på loftet hos deres lidt mærkelige gamle faster. Ifølge kortet og de kryptiske ord skulle den, som fulgte kortet, blive rigeligt belønnet. Men teksten, symbolerne og ledetrådene tyder også på, at man må lære øen og dens indbyggere at kende. Det vil kræve tid, tålmodighed og lidt mod. På kortet står der også, at man skal finde ledetrådene blandt dyrene i junglen, ved fiskene ude på revet og hos menneskene i byen.

Den eventyrlystne Jill håber naturligvis på, at det handler om en gammel sørøverskat fyldt med guld og diamanter. Jim, som er både yngre og lidt mere praktisk, mener, det er fint, hvis bare skatten er nogle sjove ting at lege med og noget godt at spise. Desuden er det jo selve eventyret og opdagelsen, der er det vigtigste – det synes de egentligt begge to.

Det første, søskendeparret må gøre ifølge instruktionerne på kortet, er at lære øens indbyggere at kende. Umiddelbart synes Jim bedst om nogle selskabelige papegøjer, mens Jills første bekendtskab er en venlig gammel tante, som driver øens populære restaurant. Tante Elsa fortæller meget om pirater, som spøger, og om farlige hajer ude i vandet.

Kort sagt må man være meget forsigtig, når man bevæger rundt sig på øen. Det meste lyder som gamle historier, men man kan aldrig være helt sikker. Det er i hvert fald meget spændende at sidde i Tante Elsas bibliotek og høre hendes fortællinger, mens det tropiske tordenvejr ruller forbi udenfor. Men øens mysterier lokker stadig. Ikke mindst den snaksalige sømand i baren, som tydeligvis også er skattejæger. Måske ved han hvilke ledetråde, der findes deroppe i bjergene over den vanskelige klatrevæg, Devil’s Wall.


Ferie på

The Reef

Find lige nøjagtig den ferie, som passer til dig. Sommer, Vinter, Weekend.

Se alle vores tilbud her.

Kort over The Reef

Her kan du se et kort The Reef samt rutevejledning. Klik her for at læse mere